dinsdag 15 september 2009

Alles weer rustig

Na een onrustige nacht waarin de wind bleef brullen (windsnelheden van 130 km per uur, las ik net op Ans’ blog), onze airco’s vreemde harde pruttelgeluiden maakten en Bibi ook weer van zich liet horen (ze lag vannacht weer een poosje als een babychimpje bovenop me, met haar armpjes om mijn nek heengeslagen, mmm), is vanochtend omstreeks 10 uur het waarschuwingssignaal 8 weer teruggeschroefd naar T3. Gelukkig maar. Al is het natuurlijk wel spannend, zulk noodweer (zolang je tenminste veilig binnen zit en het maar niet te spannend wordt) en bovendien gezellig: bij 8 hoeft niemand naar z’n werk. Als de waarschuwing van 8 naar 3 gaat, schijn je weer binnen twee uur op je werk aanwezig te moeten zijn, zo leerde Bauke vanochtend toen hij op kantoor aankwam. Hij was er omstreeks 11 uur, als één van de eersten.

(Er geldt hier een heel stelsel van waarschuwingssignalen waar we nog niet echt chocola van kunnen maken - waarom de waarschuwing bijvoorbeeld van 1 naar 3 naar 8 gaat is ons een raadsel en wanneer is er nou sprake van een tyfoon? - maar voor de Pelleboeren: klik hier)

Hopelijk is de rust voorlopig even wedergekeerd want vanavond komt Bas! Hij is voor werk in Jakarta en komt, voordat hij weer terug naar Nederland gaat, twee dagen bij ons logeren. En dan is het natuurlijk wel leuk als we niet rummikuppend aan huis gekluisterd hoeven te zitten.

2 opmerkingen:

  1. Dag Sanne,

    Je verhaal op de Wereldomroepsite:
    http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/fulltime-moederen-hongkong

    margreet.strijbosch@rnw.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Sanne,
    Ik las je verhaaltje op wereldexpat.
    Herkenbaar....

    Ik kom je vast wel eens ergens tegen in HK.
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen